Nu är renoveringen av Steg för Stegs reception, cafe och mötesplats genomförd. Vi anlitade Marek Leng, bygg och service som gjorde att kanonarbete.

Renoveringen var välbehövlig för våra medarbetare i receptionen, studieadministrationen samt ekonomi. Syftet var en professionell arbetsplats där miljön präglas av ESL pedagogiken och lågaffektiv arbetsmiljömiljö för att minska negativ stress.

Steg för Stegs café och mötesplats har genom renoveringen fått utökad plats för deltagare och besökare.  Det är extra roligt då detta uppskattas av vår målgrupp som ser att vi satsar på dem och deras välbefinnande i form  en fräsch och användbar inomhusmiljö.

Vi har inte satt upp allt på väggarna ännu och ej bestämt möbleringen till 100%. Vi prövar oss fram i lugn och ro för att inhämta åsikter från dem som vistas hos oss.

Nästa steg är vårt kök som planeras till december 2023.  Planen är att byta ut köket och golvet samt bygga en disk. Den långsiktiga planen är att ha matlagningscirklar där då det är en stor efterfrågan särskilt att laga billig och näringsriktig mat. Ombyggnationen av köket kommer ge Steg för Steg möjlighet att ta emot en till två personer i arbetsträning/sysselsättning med endast kök/café och viss administration som arbetsuppgifter.

 

Utforska sinnet med Steg för Stegs podd!

En podd om rehabilitering, arbetsträning och tillvaron, med diagnosen psykos/schizofreni.