Öppen verksamhet*

Steg för Steg har öppet måndag till fredag 10-15.00. Hos oss kan du fika och ta en smörgås i Café Steget. Här har du möjlighet att i en lugn miljö träffas och umgås. Vi har ett tv-rum där du kan se på film, läsa en bok, eller bara vara.

 • Du kan boka tid med en anställd om det är något du behöver hjälp med, till exempel mobil, data, eller har andra frågor.
 • Promenadgrupp med ledare som som går vår-, sommar- och hösttermin.
 • Behöver du använda en dator kan du använda vår datasal när den är ledig. Övriga tider kan du fråga personal. 
 • Besök av jurist ett par gånger per år med möjlighet att ställa frågor.

 

Studiecirklar i Öppen verksamhet:

 

Din egen rätt

Vill du lära dig mer om vilka rättigheter man har då man drabbats av psykisk ohälsa? Då är du välkommen till kursen Din egen rätt.

I kursen kommer det bland annat att diskuteras frågor som: Vad har varje individ för rättigheter som skyddar mot diskriminering, samt vart kan man vända sig om man känner att man blivit diskriminerad?

Kursen är kostnadsfri och öppen för samtliga. Kursen startar under våren 2024. Anmäl ditt intresse till Steg för Steg på tel 08-653 10 04 .

 

Rösthörargrupp

Vill du dela dina erfarenheter av att höra röster? Välkommen på rösthörargrupp. Kursen leds av Stefanie Engellau & Lars Erdner och är kostnadsfri.

Anmälan sker till Steg för Steg på tel 08-653 10 04.

För Steg för Stegs deltagare tillkommer aktiviteter som:

 • Biobesök
 • Filmkvällar
 • Teaterbesök
 • Museibesök och konserter 
 • Informationsträffar
 • Föreläsningar Utflykter och Idrottsevenemang
 • Jul- och påskfirande

Anslag sätts upp på Steg för Steg och annonseras på facebook och hemsida.

 

*För att delta i öppen verksamhet behövs inget biståndsbeslut

Utflykter med öppen verksamhet

Biobesök Dag Hammarskjöld

Biobesök Dag Hammarskjöld

Biobesök på Sergel (Hötorget) I Steg för Stegs öppna verksamhet besöktes biografen Sergel, där den nya filmatiseringen om Dag Hammarskjölds liv skildras. Aktivitetsledaren hade med sig utskrivna biljetter med QR:kod. När vi väl passerat inträdet beställde vi popcorn...

Fler artiklar

Filmvisning under våren 2024

Filmvisning under våren 2024

Steg för Steg Bjuder in till filmvisning under våren!   Anmälningsblankett finns på Steg för Steg Klicka för att få mer information om filmerna Onsdag 10 april Film: Andra akten Onsdag 17 april Film: A Beautiful Mind Onsdag 24 april Film: En oväntad vänskap Onsdag 15...

Påskmingel

Påskmingel

Steg för Steg bjuder påskig mat och fika!!   Onsdagen den 3 april 2024 kl 12:00 - 14:00 Adress: Steg för Steg S:t Eriksgatan 33 Anmälningsblankett på ytterdörren och i caféet. Steg för Steg påskmingel Använd porttelefonen för att bli insläppt!   VARMT...

Stockholms Stad Brukarundersökning FH

Stockholms Stad Brukarundersökning FH

Stockholms Stads Brukarundersökning Funktionshinder   Stockholms Stad har genomfört sin årliga brukarundersökning under 2023. Undersökningen var anonym och innehöll följande punkter.   Undersökningen genomfördes med en webbenkät med unika koder. Webbenkäten...

Följ oss på sociala medier!

Vi finns på Facebook och delar med oss av kurser och evenemang, kunskap och råd!