Steg för Stegs Serviceenhet

 

Reception:

Receptionen ansvarar för att välkomna deltagare till Steg för Steg. I arbetsuppgifterna ingår att svara i telefon, registrera återbud och andra händelser i vårt interna datasystem samt posthantering. Vissa städ och köksuppgifter ingår också.

 

Studieadministration:

Inom studieadministrationen  handlägger vi deltagares ansökningar om sysselsättning/studiecirklar. I detta arbete ingår att kommunicera med kommunernas handläggare skriva genomförarplaner och samordna möten.

 

IT:

IT avdelningen arbetar med IT sysslor, som exempelvis broschyrer som ska tryckas, Steg för Stegs hemsida, bildredigering, posters & flyers. Uppdatering av våra datorer och service till våra cirkeldeltagare och cirkelledare.

 

Själerfaren cirkelledare:

Som cirkelledare kommer du att leda en grupp med andra själverfarna. Steg för Steg är väldigt glada över att själverfarna kan förmedla sina tidigare yrkeskompetenser i studiecirkelformat – det uppfattas som positivt av våra deltagare och ger ett mervärde till Steg för Stegs verksamhet.

 

Kök:

Kökssysslorna består  av att bereda smörgåsar, brygga kaffe , koka tevatten och se till att det är rent och snyggt. Steg för Steg renoverar köket vilket under vårterminen 2024 öppnar upp för utökade  sysselsättningsplatser och cirklar med mat, bak och hälsa som tema.

 

Generell administration:

Är du ny på Steg för Steg kan detta rekommenderas som en ingångssyssla. I generell administration ingår att göra brevutskick och syssla med generella lättare administrativa uppdrag.

 

Bibliotek:

Steg för Steg har tillsammans med IFS/CS startat ett fackbibliotek. I biblioteksansvariges arbete ingår att ta emot beställningar och se till att biblioteket är ordnat och uppdaterat med böcker inom området schizofreni/psykos.

Vid intresse av sysselsättning/arbetsträning inom Serviceenheten:

Fler artiklar

Sommarschemat ST-24

Sommarschemat ST-24

Hej alla!   Vi inleder sommaren med en vecka före sommarterminen (24/6-27/6) med aktiviteter utan biståndsbeslut! För mer information se här! För sommarterminens cirklar, där de flesta är biståndsbedömda, börjar terminen 1 juli till den 2 augusti och är 5 veckor....

Kultur på stan

Kultur på stan

Vill du ha roliga, intressanta kulturupplevelser tillsammans med andra med erfarenhet av psykisk ohälsa? Gå på museum, stadsvandringar, besök i botaniska trädgården och njut av musikupplevelser? Du får gärna komma med förslag till stadsvandringar.   Välkommen...

Vill du följa med på promenad i sommar?

Vill du följa med på promenad i sommar?

Steg för Steg har promenadgrupper hela året om! Under sommarschemat som börjar 1 juli kan du följa med på promenad dagarna måndag - torsdag kl. 10.00 - 11.00. Vi träffas på Steg för Steg klockan 10.00 och går längst Norrmälarstrand och tillbaka i grupp. Du bör vara på...

Följ oss på sociala medier!

Vi finns på Facebook och delar med oss av kurser och evenemang, kunskap och råd!