Studiecirklar sommaren 2024

Mobilcirkel Vi lär oss använda våra egna mobiltelefoner och även lite tillhörande data, t ex e-legitimation, sociala medier mm.

Stickning/Broderi Du lär dig grunderna i broderikonsten och får prova på varierande stygn och olika kvaliteter. De senaste årens forskning har visat att de små rörelserna vi gör med händerna i kombination med ögonen och något material utsöndrar ”må-bra-hormoner” i hjärnan. Vill du hellre sticka så har vi mängder av inspirerande mönster.

Spanska Vi övar på ordkunskap, läsförståelse, språkbruk mm. Vi tittar på spanska filmer och lyssnar på spansk musik. En utflykt ingår i cirkeln.         

Datacirkel 1 & 2 Vi lär oss data på olika nivåer och att använda sociala medier, anpassat efter dina behov och önskemål.

Kultur på Stan Vi går/åker till intressanta platser i Stockholm och lär oss mer om vår stad. Vi besöker museum, konstutställningar, historiska byggnader mm.

Promenadprat Perfekt för dig som vill komma igång med lugn motion i en trivsam grupp. Forskning visar att fysisk aktivitet gynnar psykiskt välmående. Vi utgår från Steg för Steg där vi tillsammans bestämmer vart vi skall gå. (Kostnadsfritt, inget krav på biståndsbeslut)

Vedic Art Vedic art bygger på gamla vediska kunskaper. Den vediska kulturen blomstrade för flera tusen år sen och efterlämnade mängder av skrifter och kunskaper om    konst, etik, filosofi, politik och matlagning. Vedic Art är ett redskap som hjälper oss att utforska vårt kreativa uttryck, bortom regler eller bedömningar om rätt eller fel. Ledord   är kravlöshet, lekfullhet och lustfyllt!

Steg för Steg Sommarcafé (Kostnadsfritt, inget krav på biståndsbeslut) Öppet måndagar till fredagar mellan kl. 10 och 14. Det kommer att finnas kaffe och bullar till lågt   pris. Vi bjuder på lättare lunch måndag-torsdag! Det anordnas även olika aktiviteter som sällskapsspel, promenader med mera.

Utflykt Vi samlas på Steg för Steg och åker gemensamt till någon sevärd plats i Stockholm. (Kostnadsfritt, inget krav på biståndsbeslut)

Fler artiklar

Sommarschemat ST-24

Sommarschemat ST-24

Hej alla!   Vi inleder sommaren med en vecka före sommarterminen (24/6-27/6) med aktiviteter utan biståndsbeslut! För mer information se här! För sommarterminens cirklar, där de flesta är biståndsbedömda, börjar terminen 1 juli till den 2 augusti och är 5 veckor....

Kultur på stan

Kultur på stan

Vill du ha roliga, intressanta kulturupplevelser tillsammans med andra med erfarenhet av psykisk ohälsa? Gå på museum, stadsvandringar, besök i botaniska trädgården och njut av musikupplevelser? Du får gärna komma med förslag till stadsvandringar.   Välkommen...

Vill du följa med på promenad i sommar?

Vill du följa med på promenad i sommar?

Steg för Steg har promenadgrupper hela året om! Under sommarschemat som börjar 1 juli kan du följa med på promenad dagarna måndag - torsdag kl. 10.00 - 11.00. Vi träffas på Steg för Steg klockan 10.00 och går längst Norrmälarstrand och tillbaka i grupp. Du bör vara på...

Följ oss på sociala medier!

Vi finns på Facebook och delar med oss av kurser och evenemang, kunskap och råd!